Ik heb ook wel eens een andere munt gekregen, ik denk een 10 franc munt? Dat was toch wel jammer. Gelukkig gebruik ik tegenwoordig mijn pinpas voor alles.
Ik lees net wel dat een 10 Baht munt (25 cent waard) waarschijnlijk geaccepteerd wordt door automaten ipv 2 euro. Toch lekker goedkope cola zo.
Hopelijk houden ze zich gewoon aan hun missie om eerlijke chocola te blijven verkopen. Ik denk dat de waarde van het bedrijf hard achteruit zou gaan als er een aantal schandalen ontstaan en deze investeringsmaatschappij lijkt meer te beleggen in bedrijven die zich richten op duurzame en high quality producten, dus hopelijk begrijpen zij dat ook. Maar ik ben het er wel mee eens. dat het er meestal niet beter van wordt.
Mee eens, nu is de eerlijke cholade productie een unique selling point. En legitimeert de hogere prijs die je er voor betaalt. Als blijkt dat ze net zo uitbuiten als de andere fabrikanten, dan blijft het alleen nog maar een duur choco merk zonder iets extra.
Ik heb het altijd een raar idee gevonden die koninklijke rijtuigen, voor staatsbezoeken misschien wel handig, maar voor privéritten van het koningshuis lijkt me dit veel te duur en veel te opvallend ten opzichte van gewoon een auto gebruiken. En rijzen met limousine zal waarschijnlijk net zo comfortabel zijn (al vallen die ook behoorlijk op). Misschien dat het wel mee helpt ter promotie van de treinen dat het koningshuis ook de trein gebruikt?
Ik was me niet echt bewust van het bestaan van deze trein. Ergens voelt het wel een beetje als geldverspilling en ook een beetje elitair. Aan de andere kant is het wel echt een harde flex om gewoon je bezoek te ontvangen in een een koninklijke trein bij een staatsbezoek. Opzich wel begrijpelijk dat ze er nu mee stoppen, want ik denk niet dat het goede PR voor het koningshuis was geweest om nu een nieuwe trein aan te schaffen
Inderdaad, ze kunnen het nu beter even rustig aan doen met grote uitgaven. De meeste mensen zijn dat gedoe met het vakantiehuis en de vakantie tijdens corona tijd nog niet vergeten. Al moeten we natuurlijk wel een goede indruk blijven maken bij staatsbezoeken van buitenlandse staatshoofden, maar dat kan vast op een efficiëntere manier.
Een Leffe dubbel gevoel? Ab-InBev is misschien wel een even grote meerhoofdige draak als Unilever. Ze schrikken er ook niet voor terug om receptuur aan te passen voor schaalvergroting en marge.
Of dat ook het geval gaat zijn voor chocolade, dat niet nog blijken. Maar om een dergelijke familie bierbrouwer te noemen is als Albert Heijn (de firma) een grootgrutter noemen.
Mijn eerste twijfels over hoeveel goede bedoelingen er nog waren in het bedrijf kwamen er nadat ik in Amsterdam in één van die Tony toeristenwinkeltjes was geweest: het ging duidelijk alleen maar om het maximaal geld verdienen.
Ik had mijn twijfels na hun Gaybar Pride chocoladereep waarvan precies 0% naar LHBT doelen ging. Maar dat hoefde ook niet volgens Tony, “want we zijn zelf eigenlijk een soort van goed doel”.
Mijn twijfel kwam in 2021. Is het onmogelijk? Of is het een geldkwestie?
Slave Free Chocolate noemt Tony's Chocolonely niet meer slaafvrij omdat het bedrijf de repen laat maken door Barry Callebaut. Deze multinational heeft in een fabriek in Antwerpen een speciale productielijn voor de repen van Tony's.
Omdat Tony's geen kleine nicheproducent wil zijn, laat het al jaren de repen bij een van de grootste cacaoverwerkers in de wereld produceren. Barry Callebaut erkent dat ze nog steeds cacao gebruiken die met hulp van kinderen in geproduceerd.
Die kinderarbeid vindt vooral plaats in Ivoorkust en Ghana, twee van de belangrijkste cacaoproductielanden ter wereld.
Hmm, nog een paar jaar onzekerheid, maar dan zonder maximum prijs. Hopelijk blijkt het ook dit jaar mee te vallen, maar het feit dat het zo vroeg in de zomer alweer zo snel stijgt is niet bepaald een goed teken. We zullen het wel zien en als veel huishoudens in de problemen komen zullen er vast wel weer nieuwe maatregelen genomen worden.
Zelf kijk ik nu naar het vervangen van de ramen door ramen met een hogere isolatiewaarde, maar vooral voor huurders zijn dit soort opties natuurlijk niet mogelijk.
Ik vraag me sterk af of de oorspronkelijke missie die Tony Chocolonely onderscheid van andere merken nog kan blijven bestaan als het onderdeel wordt van AB InBev. Daarnaast vind ik het opvallend dat een partij als AB InBev überhaupt geïnteresseerd is om in de chocolade markt te stappen. Benieuwd hoe dit gaat aflopen.
nieuws
Oldest
This magazine is from a federated server and may be incomplete. Browse more on the original instance.