Had gehoopt dat met het zonnige weer de prijs nog wat omlaag zou gaan door alle zonne-energie, toch maar m'n energiecontract verlengt met dit nieuws, 't was al weer iets duurder dan voorheen helaas.
Jammer, maar dit is echt geen verrassing. Ik zie ook steeds meer berichten voorbij komen van geplande appartementencomplexen of zelfs hele delen van woonwijken die niet doorgaan vanwege te weinig interesse. Mensen kunnen nieuwbouw nu gewoon niet meer betalen.
Goede vraag! Dat is inderdaad het wonderlijke hier en komt uiteindelijk vooral op één klassiek probleem uit: iedereen wilt winst maken.
Gemeentes zijn momenteel verantwoordelijk voor woningbouw, na het wegbezuinigen van het ministerie van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer). Natuurlijk willen zij nieuwe huizen bouwen, maar door de stikstofcrisis is de hoeveelheid grond waar nog gebouwd mag worden heel erg beperkt. Zij moeten vaak dus grond duur aankopen en om de kosten te dekken voor een nóg hogere prijs beschikbaar maken. Het helpt niet dat veel gemeentes door alle extra bezuinigingen tekorten hebben, want de grondverkoop is ook heel handig om gaten te dichten.
Na de gemeentes komen de projectontwikkelaars: zij regelen de bouw van complete wijken, de verkoopprocessen en alle praktische zaken die daar allemaal mee te maken hebben. Dit zijn private partijen en zitten er dus in voor de winst. Zij moeten nu de grond duur aankopen van de gemeente. Om alsnog winst te maken, moeten er dus hele dure huizen worden gebouwd om te zorgen dat de grondprijzen gedekt zijn. Daarbij komt ook een groot tekort aan bouwvakkers en materialen die de fysieke bouw van een huis ook nog eens extra duur maakt.
Tenslotte is er aan de kant van de kopers ook een en ander veranderd het afgelopen jaar. De hypotheekrente is van ongeveer 1.5% naar 4.5% gegaan. Dat klinkt misschien niet zoveel, maar dit maakt een hypotheek makkelijk duizenden euros duurder per jaar.
Al met al zijn het heel veel dingen die elkaar echt heel erg versterken. Er zijn vast nog heel veel factoren (ook wettelijk), maar dit geeft een beetje een idee van de impasse waar we nu als land inzitten.
Op zich wel begrijpelijk dat je af wil van de achternaam van diegene die de "eigenaar" was van een familielid uit een oudere generatie. Wel een bijzondere procedure dat dat via een psycholoog moest, goed dat dat nu wordt aangepast, dit lijkt me een gegronde reden voor zo'n naamswijziging.
"Delano betekent veel dingen, waaronder 'in het bos'. Ik wil juist een weg uit het denkbeeldige bos. Dat idee hield ik vast toen ik mijn nieuwe naam aannam. In de Afrikaanse traditie is Ogún degene die een weg uit het bos zoekt en aanwijst." Ogún is ook de naam van een rivier in West-Afrika die zich een weg door het oerwoud baant. Daarin ziet Kofi een parallel met zijn zoektocht. Kofi is het Afrikaanse woord voor vrijdag, de dag dat hij geboren is.
'De' Afrikaanse traditie, en 'het' Afrikaanse woord voor vrijdag? (Behalve in dat ene Afrikaans, dan; maar dan zou dat woord 'Vrydag' zijn).
Maar goed, dat moet hij verder natuurlijk vooral zelf weten. Wat dit onderwerp betreft vind ik deze column van Harriet Duurvoort verhelderend.
Ik ben in 2012 na jarenlang kansarme banenmarkt naar Nieuw Zeeland vertrokken. Hier is de huizenmarkt het afgelopen jaar met ongeveer 20 procent ingekakt.
Best top eigenlijk, de economie stottert maar massa ontslagen blijven uit.
Grootste obstakel in de huidige regelgeving is een verplicht gesprek met een psycholoog, die moet vaststellen of hij lijdt onder zijn koloniale naam
WAT?! Like, serieus? Goed dat ze dat afschaffen, wat een waanzin. Ik begrijp prima dat men af wil van namen die destijds maar gewoon een beetje verzonnen zijn na de afschaffing van de slavernij. Naar mijn mening een heel goed iets dat dit nu makkelijker wordt.
Je hebt altijd nog een BSN nummer om iemand te identificeren. Zijn er situaties waar justitie iemand alleen kan identificeren door middel van een achternaam? En hoe werkt dat als twee verschillende mensen dezelfde voor en achternaam hebben?
Ja tuurlijk maar zo communiceer je niet meer iemand. Dus als er verhoord moet worden oid en namen zijn gewijzigd dan wordt verifiëren of het over dezelfde persoon gaat ook lastiger.
Het veroorzaakt problemen/extra administratief werk. Maar het is iets dat begrijpelijk is in ons wezen. Je verwacht niet dat iemand die je ontmoet die Jos heet vorige week nog Sjaak heette. Ik weet niet wat het bsn nummer is dus hoe weet ik dan dat Jos nu Sjaak heet?
Gelukkig is het in dit geval in iedergeval een geregistreerd proces. Maar sommige mensen noemen zich gewoon anders en dat maakt het nog lastiger. Ik zeg niet dat het wijzigen van een naam direct een probleem is en het moet ook zeker kunnen. Maar ik vind dat namen alleen bij uitzondering en met goede reden veranderd mogen worden en daardoor moet die drempel iig niet te laag worden gelegd.
Het kost ook onzinnig veel geld. De verklaring alleen al ben je 1k kwijt (voor en achternaam, anders 500), dan nog ong 800 euro voor achternaam veranderen via justis Als je toevallig je voornaam wilt veranderen, dan moet je ook nog een advocaat inschakelen en via de rechter gaan
Je zou toch verwachten dat nadat alle grondstof prijzen weer gedaald zijn, er minder vraag is dan opbrengst en de orders niet meer ver vooruit gereserveerd zijn de prijzen ook een keer kunnen dalen?
Ik lees in dat artikel alleen maar dat ze langer personeel thuis houden. Blijven produceren en de prijzen iets verlagen lijkt wel iets te zijn wat niet eens meer in mensen op komt...
Wat veel mensen vaak vergeten is dat opslag ook geld kost. Als je met enorme hoeveelheden blijft zitten, en je bijv. Extra ruimte hebt gehuurd voor opslag, dit geld kost.
Dan kan je beter korting geven, en dus minder marge pakken.
Zo zijn er vast nog meer redenen waarom een bedrijf onderaan de streep meer winst overhoud door korting te geven.
Ik heb zelf ook even in het register gekeken, maar ik denk niet dat iemand er iets mee kan. Er staat nul technische informatie over de algoritmes. Voor zelflerende algoritmes staat meestal juist niks over de data bronnen. En de meeste algoritmes die er in staan zijn vooral voor intern gebruik, en heeft het geen enkel effect op de inwoners. Voor zover ik nu kan zien is dit een grote verspilling van belastinggeld.
Ik ben het met je eens dat dit nu veel te beperkt is; maar verspilling wil ik het niet noemen. Er staat nu een basis die goed kan worden uitgebreid met meer technische info / referenties.
Maar er kritisch op zijn in deze vorm lijkt me een goede stimulans dit stevig te verbeteren.
Ik ben helaas te oud om de HPV prik nog gratis te krijgen. De eerste keer dat ik aan het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker meedeed, bleek dat ik onrustige cellen had. Gelukkig bleek na een jaar dat mijn lichaam het zelf opgelost had, maar dat was geen leuke tijd. Als je in aanmerking komt voor deze gratis prik zou ik hem zeker nemen!
Ik had eigenlijk nooit moeite met wachten na de COVID prik. Na de prik had ik eigenlijk altijd een soort telefoon zen moment. Met de telefoon in mijn hand is kort wachten blijkbaar niet zo erg
nieuws
Oldest
This magazine is from a federated server and may be incomplete. Browse more on the original instance.