Ik heb zelf ook even in het register gekeken, maar ik denk niet dat iemand er iets mee kan. Er staat nul technische informatie over de algoritmes. Voor zelflerende algoritmes staat meestal juist niks over de data bronnen. En de meeste algoritmes die er in staan zijn vooral voor intern gebruik, en heeft het geen enkel effect op de inwoners. Voor zover ik nu kan zien is dit een grote verspilling van belastinggeld.
Ik ben het met je eens dat dit nu veel te beperkt is; maar verspilling wil ik het niet noemen. Er staat nu een basis die goed kan worden uitgebreid met meer technische info / referenties.
Maar er kritisch op zijn in deze vorm lijkt me een goede stimulans dit stevig te verbeteren.
Grootste obstakel in de huidige regelgeving is een verplicht gesprek met een psycholoog, die moet vaststellen of hij lijdt onder zijn koloniale naam
WAT?! Like, serieus? Goed dat ze dat afschaffen, wat een waanzin. Ik begrijp prima dat men af wil van namen die destijds maar gewoon een beetje verzonnen zijn na de afschaffing van de slavernij. Naar mijn mening een heel goed iets dat dit nu makkelijker wordt.
Dit is echt diep triest, met name omdat we dit amper zelf op kunnen lossen. In ieder geval zouden we hier collectief aan moeten werken, maar ik heb het idee dat de meeste mensen het druk hebben met dingen die ze op het moment belangrijker vinden, of hier niets actief aan willen doen als dat betekent dat op korte termijn hun kwaliteit van leven er op achteruit zou gaan.
Hier in mijn bubbel (Randstad, hoger opgeleid) wordt dit anders toch heel serieus genomen. Maar wat kun je doen, als je al groen hebt gestemd in de waterschapsverkiezingen? Behalve minder verbruiken, natuurlijk.
Thuis minder water gebruiken lijkt natuurlijk een goed idee, maar het waterverbruik van huishoudens is verwaarloosbaar vergeleken met de industrie, alle huishoudens samen gebruiken echt maar 1 of 2 procent van al het leidingwater. De echte winst valt te behalen bij de industrie en ik heb geen idee hoe je daar als individu impact op kan hebben, minder consumeren denk ik?
Er is zeker wel een oplossing voor, maar dat wordt grotendeels door de agrarische sector tegengehouden. De oplossing is meer water vasthouden.
Dat wil zeggen dat we het grondwaterpeil in veel gebieden moeten verhogen en een heel groot deel van de sloten moeten opvullen. Nederland is helemaal ingericht om water af te voeren, maar die strategie is niet meer van deze tijd. Het grondwaterpeil verhogen is iets dat vrij eenvoudig zou kunnen maar de boeren zitten daar in veel gebieden niet op te wachten omdat dit het bewerken van hun grond moeilijker maakt.
Wat gebeurt er eigenlijk met abonnementen die gekoppeld zijn aan een bankrekening/creditcard/Paypal van een overledene? Worden die stopgezet zodra de automatische incasso's niet meer doorkomen?
Hangt heel erg van de dienst af denk ik, maar volgens mij gaat niks automatisch. Je eigen bank is wel een redelijk centrale schakel dus zodra die het weet zullen een hoop andere diensten het 'horen'. PayPal zit er waarschijnlijk los van dus die moet het echt expliciet langs zien komen.
Bij Google kun je Inactiviteitsvoorkeuren opgeven. Dus als je x tijd niet inlogd dan krijgt persoon y toegang tot je account. Nuttig als je bijv gmail gebruik en daar veel accounts aan hebt hangen.
Zeker iets om over na te denken! Ik kan me voorstellen dat veel huishoudens accounts hebben bij diensten waar niet alle bewoners bij kunnen wanneer dit nodig is. Mocht je een wachtwoordmanager gebruiken, dan is het bij sommige diensten ook mogelijk een contactpersoon bij nood in te stellen. Dan is diegene niet afhankelijk van dat ene papiertje met het masterwachtwoord, zoals aangegeven in het artikel.
Precies. Bitwarden is daar één van. En je hoeft je ook geen zorgen te maken dat iemand ineens in je wachtwoorden kan. Bij Bitwarden gaat het als volgt:
Iemand vraagt toegang aan, daarna heb jij, als eigenaar, de mogelijkheid om binnen een bepaalde tijd (zelf in te stellen) het verzoek goed te keuren of af te wijzen. Doe je er niks mee, dan keur je het goed. Handig als je kassie 6 ligt.
De vertrouwde persoon krijgt vervolgens een linkje toegestuurd om zelf een nieuw wachtwoord in te stellen voor je vault.
Ik heb wel het idee dat ik veel minder blaadjesgerelateerde problemen heb gehad het laatste jaar. Als ProRail nou één seizoen per jaar oplost, is de zomer over 3 jaar opgelost.
Afgelopen jaar waren de dassenburchten nogal een probleem natuurlijk, maar ik weet niet of dat echt een lente dingetje is? Misschien dat de paddentrek wel problemen kan geven...
Ik heb een paar weken terug geprobeerd om 24 uur lang veganistisch te eten. Een dag geen vlees was niet echt het probleem, maar ei en melk vermijden was erg lastig. Alternatieven als havermelk vond ik erg lekker, maar toch had ik moeite om de hele dag vol te houden.
In plaats directe alternatieven te vinden op gerechten ben ik overgegaan naar andere gerechten. Ik vindt het ook heel moeilijk in een niet vega keuken om dan veganistische te eten.
Meh, ik wil best wat minderen maar veganist zit er echt niet in. Ik vind dat de oplossing vooral bij de bedrijven/overheden gezocht moet worden. Alleen grote centrale maatregelen kunnen de lasten verlichten.
Als ze geen reclame zouden maken e.d. dan zou ik je een punt geven maar dat is niet zo.
Bedrijven gaan niet zomaar veranderen en de mens gaat niet in een keer geen vlees meer eten. als je dat wil bespoedigen zijn er maatregelen nodig. Zeker in de crisis die we nu ervaren.
Nu hebben we het niet eens gehad over verkeer en de industrie want boeren zijn niet de enige 'daders'.
Veganist is voor veel mensen nog een stap te ver (omdat ze het moeilijk vinden, omdat ze het meteen perfect willen doen), maar als de meeste mensen flexitariër zouden worden, met minstens 1 dag per week vegatarisch (niet eens persé veganistisch) zou het al heel veel schelen. Als we mensen direct een hele grote ommezwaai opdringen, gaat het niet lukken. Kleine haalbare stapjes zijn voor de meesten makkelijker om de omslag te maken.
Inplaats voor anderen te spreken, doe het zelf anders eerst, of niet 🤷 . Als; de vermindering van de biodiversiteit, grootschalig water verbruik van de melk en vlees industrie, je iets boeit zijn er mogelijkheden om er minder aan mee te doen.
Geen vlees meer eten maakt inderdaad gewoon al een groot verschil. Ikzelf eet eigenlijk bijna geen vlees meer en probeer ook voor andere dingen veganistische alternatieven te kiezen. En dat is gewoon begonnen met een dag in de week geen vlees eten.
Ik merk wel dat het heel lastig is in restaurants, vaak zijn de vegetarische keuzes vrij duur voor wat je krijgt en is er erg weinig keuze. Laat staan dat ze ook nog veganistische opties aanbieden.
Helaas leert de geschiedenis ons dat zelfs als er grote hongersnoden zijn mensen hun eetpatroon bijna niet aanpassen.
De aardappel is met moeite geïntroduceerd in Europa, omdat mensen weigerde het te eten, ondanks dat er in de tijd dat de aardappel werd geïntroduceerd hongersnood n Europa was.
Natuurlijk was er toen ook nog wel stukje bijgeloof en religie wat daar een rol in speelde.
Maar als je ziet hoe mensens soms reageren als je voorstelt dat minder vlees eten ook optie is, zou je ook denken dat er een soort religieuze overtuiging achter zit.
Ruim 82.000 consumenten hebben zich al aangemeld voor de Google claim. Molenaar: ‘Wij roepen andere consumenten op dit voorbeeld te volgen. Iedereen gebruikt wel één of meer diensten van Google, dus iedereen is gedupeerd. Hoe meer mensen zich aansluiten bij deze actie, hoe groter de vuist die we samen kunnen maken tegen Google.’
~~Heeft iemand een koppeling voor het aanmeldformulier? ~~
Ja, kweekvlees is een leuk idee, maar de huidige productiemethodes zijn gewoon nog niet echt haalbaar gezien ze dierlijk serum bevatten. Dat is duur en het lost niet echt de ethische en milieu problemen op die aan vleeswaren hangen, gezien het een bijproduct van de slachterij is.
Er zijn wel verschillende serum-vrije media waar veel onderzoek naar gedaan wordt, maar voorlopig zijn ze nog veelal inferieur aan de op serum gebaseerde media. Ik denk niet dat we binnenkort kweekvlees met een redelijke prijs-kwaliteit verhouding gaan zien, maar wie weet, biotechnologie gaat snel tegenwoordig.
Uiteindelijk vind ik de drang naar kweekvlees ook gewoon een beetje raar. Alsof je een auto voor een koets spant “om de luxe ervaring te behouden”. Neem dan gewoon de auto en pak af en toe de koets met paard, dat scheelt al een hoop. Misschien kunnen we in de toekomst zeer efficiënte neppaarden maken, maar voorlopig nog niet. (Misschien is deze analogie iets te ver doorgeschoten.)
Dat ben ik niet met je eens. Als je voor 1KG kweekvlees ook 1KG normaal vlees nodig hebt is het natuurlijk onzin. Maar als je met het slachten (als dat al nodig is) van 1 koe even veel vlees kan maken als dat je met 1000 koeien zou hebben dan is het een hele stap vooruit.
Zeker, maar momenteel zitten we dus rond die 1:1 of zelf daaronder en er is nog wel aardig wat onderzoek nodig om die ratio omhoog te krikken. De cijfers zijn lastig te vinden want de meeste bedrijven houden hun proces geheim. Laten we koeien als voorbeeld nemen. Je krijgt ongeveer 0,5 l FBS (Fetal Bovine Serum) per geslachte zwangere koe. De meeste kweekmedia gebruiken minimaal 5% FBS en je hebt tientallen liters medium nodig voor een kilo kweekvlees. Misschien hebben bedrijven dat minimum 5% al omlaag kunnen krijgen, maar zolang je veel van dat FBS nodig hebt kom je gewoon netto niet goed uit.
Ik moet wel even benoemen dat ze met kip al een heel eind zijn met synthetisch serum, dus kweekkip is misschien al eerder haalbaar.
Hmm, het is inderdaad moeilijk om het te volgen. Ik dacht dat het tegenwoordig wel mogelijk was om zonder of met exponentieel minder serum kweek vlees te produceren, maar ik heb hier geen goede bron voor. Ik hoop in ieder geval dat die bedrijven hier opener over zijn, anders ben ik bang dat we een explosie aan misleidende kweekvlees producten krijgen.
Ik dacht dat het tegenwoordig wel mogelijk was om zonder of met exponentieel minder serum kweek vlees te produceren, maar ik heb hier geen goede bron voor.
Ja, daar was ik ook naar opzoek, maar ik denk dat het feit dat er geen bronnen zijn die dit claimen te kunnen niet echt hoopgevend is. Er zijn een paar papers in Nature, maar die zijn van 2022 en focussen meer op cellen in level houden dan grootschalige kweekvlees productie. Als ik een bedrijf was dat kweekkoe zonder FBS kon maken, zou ik het meteen patenteren en het aan de grote klok hangen. Dan krijg je binnen no time 1000 investeerders voor je deur met een koffer geld.
Ik heb het even opgezocht en als ik het goed begrijp is het serum een bijproduct van slachthuizen. Dat maakt het niet heel veel beter en het is zeker geen diervriendelijk alternatief, maar dus wel een manier om met minder geslachte koeien meer vlees te maken (er even vanuit gaande dat die koeien dus ook zonder kweekvlees al geslacht werden).
Inderdaad, je kunt het zien als het verhogen van de efficiëntie van het huidige slachtproces. Daarentegen heb ik het nog niet eens over de kosten van FBS gehad. Ook heb je dat de boeren en slachthuizen juist het slachten van zwangere koeien willen voorkomen en dus dit bijproduct willen minimaliseren wat het aanbod van FBS juist de laatste jaren heeft doen dalen.
Laat ik duidelijk zijn, het zou geweldig zijn als we die serums niet nodig hadden en ik denk dat we dat probleem best over de lange termijn kunnen oplossen. Ik ben het alleen niet eens met de titel “Kweekvlees komt er nu écht aan, (…)”. Kweekvlees komt eraan, over een decennium of zo, tenzij we een plotse doorbraak hebben. Ik hoop dat ik het mis heb, en dat we in 2028 een kweekvlees steak kunnen kopen bij de AH, maar ik geloof het pas als ik het zie / proef.
De drang is er omdat veel mensen anders niet over zouden stappen, laat staan eraan zouden denken. Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. Zeker als je voor bezoek kookt als vegetariër of veganist zijn vleesvervangers vaak erg handig. Maakt het minder alien.
Iedereen doet er goed aan om zelf zn muziek uit te kiezen in plaats van het over te laten aan zo’n presentator of wie daar ook verantwoordelijk voor is. Als iedereen hetzelfde luistert en hetzelfde goed vindt wordt t zo’n saaie egale meuk.
Soms wil je gewoon niet zelf kiezen. Dan is het wel handig om het aan een deejay over te laten, maar helaas staan er tegenwoordig netmanagers boven die de playlist voor een deel bepalen.
nieuws
Top
This magazine is from a federated server and may be incomplete. Browse more on the original instance.